Lääke

NICOTINELL 21 mg/24 h depotlaast 7 kpl

Nicotinell on depotlaastari, josta vapautuu elimistöön nikotiinia. Tupakoidessa elimistö tottuu nikotiiniin ja kun tupakointi lopetetaan voi ilmetä ns. vieroitusoireita. Nicotinell lieventää vieroitusoireita ja siten vähentää riskiä että tupakointi aloitettaisiin uudelleen. Nikotiinin vapautuminen elimistöön Nicotinellia käytettäessä on vähemmän vaarallista kuin tupakoidessa, sillä laastaria käytettäessä tupakansavussa olevat muut haitalliset aineet jäävät saamatta. Nikotiini on varastoituna laastariin ja sitä siirtyy hitaasti ihon kautta elimistöön. Veren nikotiinipitoisuus on tavallisesti suurin 8-10 tunnin käytön jälkeen. Alle 18-vuotiaille ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.

Vaikuttava aine:
NIKOTIINI
Pakkauskoko:
7 kpl
Markkinoija:
Paranova Oy
Tämän tuotteen ostaminen edellyttää 18 vuoden ikää. Ikä varmistetaan kirjautuneilta asiakkailta automaattisesti, kirjautumattomilta asiakkailta edellytetään ostoskori-vaiheessa vahvaa sähköistä tunnistautumista.
Tilattavissa, toimitamme 1-5 arkipäivässä
24,58 €
  • Annos on yksi laastari kerran vuorokaudessa ja sen annetaan olla paikallaan 24 tuntia tai valveillaoloajan.
  • Katso tarkka käyttöohje sekä annostelu- ja vahvuuden valintataulukko pakkausselosteesta.
  • Nicotinell-laastareita ei pidä pienentää leikkaamalla, koska silloin annos ei ehkä ole enää oikea.
  • Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi.
  • Hyvin yleiset haittavaikutukset ovat kiinnityskohdan ihoreaktiot, kuten kutina, punoitus, poltteleva tai pistelevä tunne kohdassa, johon laastari on kiinnitetty. Reaktiot yleensä häviävät nopeasti, kun laastari irrotetaan. Lisäksi voi esiintyä unihäiriöitä, mukaan lukien unen puute ja epänormaalit unet, päänsärkyä, pahoinvointia, huimausta ja oksentelua.
  • Yleisiä haittavaikutuksia ovat hermostuneisuus, vapina, sydämentykytys, hengenahdistus, kipeä tai turvonnut kurkku, yskä, ruuansulatusvaivat, vatsakipu, ripuli, suun kuivuminen, ummetus, lisääntynyt hikoilu, kosketusihottuma, nivel- tai lihassärky, väsymys tai heikotuksen tunne sekä kipu laastarin kiinnityskohdassa.
  • Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa
  • Neuvottele lääkärin kanssa ennen kuin käytät Nicotinellia raskauden tai imetyksen aikana
  • Katso yleisohjeet raskauden ja imetyksen aikaisesta lääkkeenkäytöstä pakkausselosteesta

Yksilöidyt, käytön kannalta tarpeelliset ohjeet löytyvät kustakin pakkauksesta erikseen.